1e plaatsingswedstrijd 2e en 3e divisie

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 17:14

Afgelopen zaterdag werden de 1e plaatsingswedstrijden Trampolinespringen Individueel en
Synchroon gehouden in Sporthal ´Groote Veen´ in Eelde.
Deze 2e en 3e divisiewedstrijd begon vroeg. Er werd gesprongen bij 2 jurypanels in 5 verschillende
blokken. Bij het ene panel werd synchroon gesprongen en bij het andere panel individueel. TV Actief
deed mee met 24 springers, waarvan er 7 nog nooit eerder een wedstrijd gesprongen hadden.
Iedereen had weer zin in de reeks van 3 wedstrijden waar punten te verdienen zijn voor plaatsing
voor het NK.

Bij het individuele springen werd er goed gesprongen door de leden van Actief en er gingen veel
medailles mee naar huis. De verrassing kwam van de jongste 2 nieuwelingen in de instappers klasse.
Isa Schuitema en Vera Arends (resp. 8 en 6 jaar oud) sprongen alsof ze dit al veel vaker hadden
gedaan en werden in de voorronde 1 e en 3 e waardoor ze er al goed voorstaan voor de NK-kwalificatie.
In de finale, waar de voorronde niet meer meetelt, was de volgorde omgedraaid en kreeg Vera goud
en Isa brons omgehangen. Een geweldige prestatie! Ze sprongen samen ook synchroon, maar dit
moet nog even extra geoefend worden. Omdat deze categorie klein is, werden ze toch 2e .

In een categorie hoger, de Pupillenklasse sprongen Lotte van der Luit en Olivia Khalaf synchroon. Dit verliep
nog niet vlekkeloos, net als bij de tegenstanders overigens, maar ook zij behaalden de 2e plaats.
Beiden kwamen ook individueel uit en Fleur Wietzes sprong ook in deze klasse. Het was de eerste
wedstrijd van dit 3-tal. Fleur en Olivia wisten de finale te halen. Lotte helaas niet omdat ze een
sprong niet correct uitvoerde, zij werd 10e . Olivia verraste iedereen door hier 3e te worden, Fleur
werd 7e .

Bij de pupillen jongens sprongen Bastiaan Kemper en Sven Kleine eerst met elkaar
synchroon en later tegen elkaar individueel. Bij synchroon was er bij de eerste oefening helaas een
sprong verschillend, maar de andere 2 oefeningen waren sterk. Ze waren de enige deelnemers in
deze klassen en werden dus 1 e. Individueel was Bastiaan net een beetje sterker en werd 1e, maar Sven
die zijn eerste wedstrijd sprong deed dit geweldig en zat hem op de hielen en werd 2e .

In de Jeugd I klasse sprong Amarellia Khalaf haar eerste wedstrijd. Na hard oefenen tijdens de
training sprong ze een super wedstrijd en werd 13e . Skylar Leffers en Naomi Levy sprongen
individueel sterk naar een finaleplaats in dezelfde klasse. Skylar werd 5e en Naomi wist een knappe 3e
plaats te behalen in deze zeer sterk bezette klasse.

Bij de Jeugd II sprongen Lise Kemper, Robin Leffers en Anne Huisman. Alle drie wisten knap een finaleplaats te halen,                                                                                                        waarbij Robin zich zelfs als 4e plaatste. In de finale werden ze resp. 6e , 7 e en 8e . Lise/Naomi en Skylar/Robin sprongen ook
synchroon in deze klasse, net als Anne die synchroon sprong met Fieke de Feijter van Omnigym Assen.                                                                                                                                          Lise en Naomi sprongen naar een 1 e plaats in de voorrondes en werden in de finale uiteindelijk 3e.                                                                                                                                                Een mooi begin! De andere 2 paren haalden de finales niet.

In de Junior klasse sprongen Elin van Heusden en Tyra Mulder een goede wedstrijd. Ze haalden
beiden de finale. Elin eindigde knap als 3e, terwijl Tyra mooi 5e werd. Bij de senioren waren er veel
goede springers, maar Josien Sloot stak er bovenuit en ging als 1e de finale in. Helaas was bij de finale
de concentratie van de meeste senioren weg omdat het een rommelig eind was door tijdsdruk.
Josien wist hierdoor haar laatste oefening niet zo mooi te springen als de anderen die ze sprong.
Sophie Heijes die ook sterk sprong kon wel een mooie oefening laten zien en greep de 1e plaats.
Leonie werd 3e . De junior- en senior klasse werden samengevoegd voor het synchroonspringen.
Leonie/Josien sprongen sterk en weer hadden ze een 1e plaats in de voorronde maar ging het mis in
de finale en wederom maakte Sophie hier gebruik van door met haar partner Sandra van de Klei van
TSV Hoogezand de 1e plaats te grijpen. Tyra en Elin sprongen mooie oefeningen en wisten 3e te
worden tijdens hun eerste wedstrijd samen.

In de 2e divisie sprong Thomas Christ, die deze individuele wedstrijden nog niet eerder sprong, een
prima wedstrijd in de Jeugd I klasse. Hij zit in een groep met 2 jongens die al veel langer springen,
maar wist qua punten goed in de buurt te blijven. Hij werd 3e maar zal elke wedstrijd verbeteren.

Floor Noordhof sprong bij de Jeugd II een uitstekende en erg sterke wedstrijd. Ze moest alleen
iemand van de topsportclub TSH voor zich dulden maar het verschil was minimaal. Ze werd heel knap
2e . Synchroon sprong ze met Britt Berends van Omnigym uit Assen. Zij werden samen ook eerste na
het springen van prima oefeningen.

Bij de senioren dames sprong Mellissa Werkman alleen de voorronde vanwege andere
verplichtingen. Ze wist hier 2e te worden wat mooie punten voor het NK opleverde. Bij Romee Vonk
en Nienke van de Velde verliep de voorronde niet zoals gewenst. Beiden konden 1 oefening niet
uitspringen zoals ze wilden. Hierdoor moeten ze de volgende 2 wedstrijden proberen hun punten te
halen. Doordat iedereen naar de finale mocht en daar de voorronde niet meer meetelde, wist Nienke
zich met een goede oefening naar de 2e plaats te springen. Synchroon ging het bij Romee/Nienke ook
niet helemaal zoals gewenst waardoor ze de volgende wedstrijd op 23 maart in Assen er vol voor
zullen gaan.
Een geweldige eerste wedstrijd in eigen hal met prachtige resultaten voor TV Actief.