Dutch Trampolin Open 2024

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 17:26

Afgelopen weekend werden de Dutch Open trampolinespringen gehouden in Alkmaar. Dit is een groot internationaal toernooi met een individuele, synchroon en teamwedstrijd in verschillende leeftijdscategorieën. Het is een wedstrijd met een zeer hoog niveau.


TV Actief deed mee met 4 springsters. Op zaterdag werd er individueel gesprongen. Rebecca Chulick sprong in de klasse 17-21 jaar. Ze sprong 2 keuze oefeningen in de voorronde en wist 1 daarvan goed te beëindigen, ze werd hiermee 51e. Marjolein Dijkman, Dewi Boijenga en Jet Hindriks sprongen in de klasse senioren een goede wedstrijd. Jet wist 1 oefening goed te springen en Dewi en Marjolein sprongen 2 prima oefeningen. De beste van de 2 oefeningen telde. Marjolein werd 21e, Dewi werd 24e en Jet 26e. In dit enorm sterke deelnemersveld hebben ze het uitstekend gedaan en was het een enorme ervaring om mee te kunnen doen.


Op zondag werd er synchroon gesprongen. Jet en Rebecca sprongen hun oefeningen uit maar helaas zat er een sprong in die als ongelijk gezien werd. Dewi en Marjolein sprongen sterk en haalden de finale op dit grote toernooi en wisten daar zelfs nog naar de 4e plek te springen. Op zich nooit leuk de 4e plek maar nu toch een plaats om erg trots op te zijn. Het was een geweldige ervaring en een leuk weekend voor de Actiefdeelnemers.