1e plaatsingswedstrijd 1e divisie

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 16:56

Afgelopen zaterdag begon het wedstrijdseizoen trampolinespringen weer met de 5 springers van TV Actief die uitkomen in de landelijke 1e divisie. Ze moesten zeer vroeg op stap, omdat deze wedstrijd in Zoetermeer gehouden werd.

 

Eerst werd het individuele programma gesprongen. Bij panel 2 sprong Lucas Matter in de klasse junior jongens een geweldige wedstrijd. Zowel zijn verplichte als zijn (nieuwe, moeilijkere) keuze werden keurig en rustig uitgesprongen. Later bleek dit ook genoeg voor een verdiende 1e plaats. 

Tegelijkertijd sprongen Dewi Boijenga en Rebecca Chulick hun wedstrijd bij de senior damesklasse bij panel 1. Dit was een grote klasse met maar liefst 34 inschrijvingen. Rebecca sprong de eerste oefening uit, maar wilde deze graag bij de 2e oefening verbeteren. De beste van de 2 oefeningen telt bij de senioren. Dit lukte helaas niet, omdat ze deze oefening niet kon uitspringen. Dewi sprong een prima eerste oefening, maar kon deze niet meer verbeteren bij de 2e poging doordat ze op de mat terecht kwam. 

In het blok erna kwamen Marjolein Dijkman en Jet Hindriks in actie in dezelfde klasse senior dames. Ook Jet kon 1 oefening niet goed beëindigen, waardoor de andere oefening, die helaas ook niet lekker verliep, telde. Marjolein sprong op zich een goede eerste oefening met een kleine hapering. Daardoor haalde ze niet de punten die ze voor ogen had. Bij de 2e poging wilde ze haar moeilijkere oefening springen, maar twijfelde. Gelukkig deed ze het wel en het pakte ook goed uit. Ze kon deze oefening goed uitspringen en haalde uitstekende punten. Dewi, Rebecca en Jet werden respectievelijk 19e, 26e en 27e. Marjolein had super gescoord en werd 3e in deze sterk bezette klasse.

 

Na het individuele springen was het tijd voor het synchroon springen. Helaas konden Jet en Rebecca hun oefeningen niet uitspringen, waardoor ze laatste werden. Bij Marjolein en Dewi ging het ook niet vanzelf en moesten ze hard werken om gelijk te springen en op de trampoline te blijven, wat gelukkig lukte. Het was hard werken, maar met een oefening die er ondanks dat wel goed uit zag, behaalden ze de 6e plaats, wat wel plaatsingspunten opleverde voor het NK.

Lucas sprong synchroon met Daan Tramper van GymXL. Amersfoort. Ondanks dat ze niet konden trainen, behaalden ze een 2e plaats. Een goede dag voor Lucas!

 

Komende zaterdag is de 1e wedstrijd voor de 2e en 3e divisie in onze eigen hal 'Groote Veen' in Eelde.