3e plaatsingswedstrijd 1e divisie

Gepubliceerd op 26 mei 2024 om 15:26

Afgelopen zaterdag gingen 3 springers van trampolinevereniging Actief erg vroeg op pad naar Alkmaar, waar de 3e plaatsingswedstrijd plaatsvond in de 1e divisie. 
Marjolein Dijkman en Dewi Boijenga sprongen als eerste paar van de dag synchroon. Helaas ging het niet zo goed als bij andere wedstrijden. De 1e oefening was niet synchroon genoeg en ook de 2e oefening had beter gekund. Gelukkig maakte dit niet uit voor de NK plaatsing omdat in de reeks van 3 wedstrijden, de beste 2 tellen. Dit was de minste en deze valt daardoor af.

Ook ging het met Marjolein wat moeizaam bij het individuele springen en besloot ze een makkelijkere oefening te springen. Dit resulteerde in een prachtig nette oefening die haar uiteindelijk naar de 3e plaats in de voorronde bracht.

Dewi sprong een hele mooie eerste keuze oefening wat haar de zeer gewenste score van 43.94 punten opleverde. Ze werd hiermee 13e. Haar beste wedstrijd tot nu toe.

Jet Hindriks kon haar draai niet helemaal vinden en sprong haar oefeningen uit, maar niet zoals ze had gewild. Ze werd 22e. De vroege vertrektijd zal bij alle deelnemers vast een rol hebben gespeeld bij het moeizame springen deze wedstrijd.

Marjolein haalde de finale maar viel daar helaas bij sprong 2 op de mat.

Marjolein en Lucas Matter (deze wedstrijd niet aanwezig) hebben zich individueel geplaatst voor het NK. Beiden hebben zich ook met hún synchroonpartners (Dewi en Daan) geplaatst voor het NK op 23 juni in Ahoy Rotterdam.